Skepticizam Cinizam Ironija Anarhija
Weekly Skeptic
Anketa
Ko će izaći kao pobjednik okršaja?Blog
petak, studeni 23, 2007


Večeras:
Smackdown u golf klubu (Grupna borba)
 
Pikaču: Večerašnji event je grupna borba političara u Golf klubu iznad Sarajeva. Pravo krvoproliče, nasilje, znoj i okršaj. Ovo lako može da bude i kraj svijeta, borba Tiatana, epski sukob...
Zonk: ... razmjena salaveta, igranje lutkicama, skupljanje sličica i crtanje cvjetića kredom na ulici. 
Pikaču: O čemu ti to!? 
Zonk: Pa o ovom događaju...
Pikaču:  Mora da se šališ! Pa od Mostara nismo imali priliku da vidimo ovakav grupni...
Zonk: ...grupnjak...
Pikaču: ...okršaj između... Prekini!
Zonk: Već jesam. 
Pikaču:  O ovome čemo pričati i unucima kad se slegne prašina od silnih udaraca koji će protivnici zadavati jedan drugom...
Zonk: ...i jedan u drugom...
Pikaču: Pa dobro šta ti sad smeta u ovoj borbi?
Zonk: O kakvoj borbi ti to govoriš?


weekly-sceptic @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare


BiH je zemlja koja je organiziranom kriminalu dala poseban tretman i razvila ga do gotovo nevjerovatne lokalne samouprave ove društvene pojave. Tako BiH ima mafiju koja je podijeljena po svim mogucim podjelama: nacionalnu, regionalnu, lokalnu, privatnu, državnu, administrativnu itd.
Naravno, svaka ova podjela ili neke od njih postoje i u nekim drugim zemljama. Ali tu mi imamo svog aduta. Mi imamo mafiju koja je podijeljena i po profesijama i zanimanjima. Tako imamo: doktorsku, činovnićku, policijsku, pa čak i arheološku mafiju (don Semir Osmanagić).
Naravno uz sve njih tu je i novinarska mafija predvođena najmafijaškijim (ah, kad bi to samo bila riječ) od svih magazinom Dani.
Ova kriminalna družina operiše na vrlo jednostavan način: ako ne objavite reklamu u našem časopisu mi ćemo otkriti aferu u kojoj se trenutno nalazite (a u BiH se svi nalaze u nekoj aferi). 
Pečanin je našao savršen oblik organiziranje kriminalno-zločinačke organizacije: Svaki put kad ti se neko približi => zakmeči o ljudskim pravima, kada ih ti gaziš => pozivaj se na slobodu štampe, kada ni to nije dovoljno => objavi par opisa knjiga a onda plači kako vaši protivnici su u stvari protiv kulture i pismenosti.
Da budemo jasni za sve neupućene: DANI su zločinačko-ucjenjivački časopis kome je jedini cilj da nesmetano zgrću gomile novca od reklama zarađenih na ucjenama. Oni nisu nikada bili niti će biti glas razuma i objektivnosti u BiH i nisu niti će ikad biti kozmopolitski časopis.
Kupiti ovaj časopis je ravno kupovini žileta kojim ćete rezati vene. Znači glupo i ekonomski neopravdano u trenutku u kojem možete da skočite besplatno sa zgrade (tj. drugim riječima pogledate vijesti besplatno na pincom ili 24info).


weekly-sceptic @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, listopad 22, 2007


1. Dodik kaže da će zbog Lajčakovih odluka dizati demokratsku pobunu. Možeš li nam objasnit kaka je razlika između nje i oružane? 
Nijedne dosad viđene 1 

Samo u broju balvana na putu.. 

2. Silajđić kaže da nas je Izetbegović zadužio. Ako mu se on odužuje dijeleći Bosnu, je li to znači i da ju je sam Izetbegović dijelio? 
Prčije babine 3/3

Ne, to znači da su je Haris i Alija dijelili, ali kako je jedan nas napustio, ovom drugom ostalo puno posla pa traži da mu pomognemo u tome.

3. Petar Kunić kaže da je Lajčak izašao iz Bonskih ovlasti. Zar te ovlasti ne daju neograničena ovlaštenja Visokom predstavniku i kako se može izaći iz njih ako su neograničena?
Tumača snova 69

Kad bi Kunić mogao imitirati Dodika tako dobro koliko želi mogli bi nastupati u cirkusu sa kakvom klovnovskom tačkom živog ogledala. Ovako ostaje mu da sam bude klovn u svojoj tački.

4. Kako to da zastupnici u nas sami sebi donose odluke o veličini plate? Zar ne bi trebali imati nekog šefa kao ja na poslu koji će mi reći kad mogu da dobije povišicu a kad ne?
Parazitskih brigada 6

Čuj, ti imaš i povišicu na svom poslu.

5. Zašto reis Cerić prebacuje mješanje Tadića za događaje u Sanđaku, a i on sam to isto radi?
Licemjera 2

To ti je kao da me pitaš "Zašto je reis uopšte reis?".
weekly-sceptic @ 13:49 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, listopad 19, 2007

UŠANOVIĆ I KUREŠ su saslušani u Sarajevu povodom optužbi za kriminal i korupciju. Naravno dva čelnika su samo dvojica od čitave plejade likova koji su prodefilovali kasom NS BiH, ali se čini da su se upravo njih dvojica najviše zadržali u njoj.
Zli jezici bi rekli: "Pa kad sad imamo hrpu mogućih i nemogućih dokaza, kako to da ih nismo imali nijedne godine u deceniji u kojoj su ova dvojica polu-Robin Hood-a (Uzimali su od bogatih, ali nisu davali siromašnim) harali savezom?".
Pošto mi nismo zli jezici samo ćemo pitati: "Kako će ovo uticati na mogući plasman naše reprezentacije na EURO?"


ISIDORA Bjelica je izjavila u Banja Luci na svojoj promociji (nemamo pojma zašto je bila tamo jer su Nezavisne tako dobre novine da nisu je ni pitali) da u Srbiji treba da se uveze Dodik jer tamo nema kalibra političara kao što je on. Na koji kalibar Dodikovog aspekta je ona mislila još uvijek pokušajemo da saznamo i u tome nam uveliko pomažu seksualne konotacije u nastavku intervjua. Isidora je i rekla da je uvjek lakše sa bikovima već sa kravama vjerovatno upučujući još jedan kompliment svom omiljenom brend političaru. Poslje svih ovih uvreda upučenih prisutnim ona je uprkos svemu pokupila aplauze i razgulila u Beograd.


TOŠE Proeski je poginuo na autoputu Beograd-Zagreb nakon što je njegov vozač zabio se u obližnju bankinu. Poginuo je vozeči se u Tuaregu. Naravno to je samim tim još tužnije u odnosu na gomile omladine koja gine u jeftinijim autima. Pokušavajući nadjebati cmizdrenje nad Princezom Diannom, zvijezde i publika bivše Juge su se zadale u oplakivanje ovog pjevača. Za čitaoce imamo i jednu prigodnu igricu povodom ovoga: Popunite mjesto u definiciji sa jednom riječju: "________ je postojanje dvostrukih mjerila, jednih za sebe (odnosno neku odabranu "elitu"), a drugih za ostatak svijeta. Manifestira se na razne načine."
weekly-sceptic @ 10:19 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Ove sedmice upoznajemo: Nezavisne Novine

Nezavisne novine su banjalučki dnevni list koji, samo zato jer su njihovom stjegonoši odbijene obje noge usljed eksplozije bombe, smatra da je nezavisan. Naravno šta znači ta nezavisnot znaju samo oni, jer po njihovim kriterijima, sve i jedan drugi medij u BiH je nezavisan. Činjenica da ne izlaze iz rektalnih otvora lokal-političara naravno uopšte ne smeta ovom skupu budala, tako da se oni čak i ponose time što su nekih 10tak godina poslje srebrničkog masakra objavili nešto o čemu je već čitav svijet znao.
Međutim da je tu kraj ove nebulozne nazovi-novine možda bi se ona i mogla nekako čitati. Objašnjavati ljudima koji žive u RS da žive u modernoj Europskoj državi, a ne nekoj prčiji za koju nikad niko nije čuo nastaloj na krvi, kostima i plamenu, koja drži rekord u broju samoubistava, je potrebna posebna vrsta licemjerja. Jedno je reči da narod ne jede govna već izmet, ali nešto potpuno deseto da ne jede govna već kavijar koji samo smrdi kao govno.
Napisati nešto o rafineriji ili miješati neodgoj i nekulturu sa pragmatizmom je dnevni sport ovog komada smeća. Naravno sve se to radi krijući se iza nogu Željka Kopanje, što ovoj novini daje epitet šampiona u licemjerstvu i kretenluku.
Svi koji je ne čitaju na dobrom su putu da uspiju da razmišljaju svojom glavom i uspiju da se lagodno osjećaju kada im neko kaže da su izajice svog naroda.
Oni koji ipak odluče da je kupe preporuka je da iskruže svaki tekst vezan za uspjeh privrede u RS i neuspjeh u FBiH, zaključaju se u sobu i onanišu nad tim isječcima sve dok ne napune kantu svojim sokovima. Recikliranje tih sokova će pomoći više u egzistenciji dotične osobe već pračenje ove nazovi-novine.
weekly-sceptic @ 09:10 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, listopad 16, 2007
Večeras: Muhamed The Toxedo Filipović vs. Milorad The Diper Ekmečić 
Pikaču: Ovo je meč između dva veterana akademsko-političke scene Srbije i Bosne. Prava poslastica za sve ljubitelje dobrog okršaja, a takvih kod nas nije malo. U ovom se moraš i ti složiti.
Zonk: Jedino u čemu se mogu složiti jeste da se ova dvojica mogu samo takmičiti u senilnosti. 
Pikaču: Ma daj! Pa nakon ovih izjava u Banja Luci i Mostaru samo je pitanje ko bi živ izašao iz ringa? 
Zonk: Ako bi zapamtili kako uopšte doći do njega.
Pikaču:  Ja mislim da bi po ringu letilo perje jer ova dvojica živahnih starčića uvijek nađu načina da nas zabave svojim duhovitim izjavama. Što pokazuje koliko još života ima u njima.
Zonk: Jedino što može da leti po ringu su pelene, katarakti i zubala. A jedini način da ih toliko naljutiš da se počnu boriti jest da ima kažeš da će poskupiti hljeb, pretplata za TV, policija proglasiti vožnju auta sporije od 40 km/h nelegalnim ili kasniti penzija.
Pikaču: Pa... je li... ako ih i to natjera da se bore... i nije loša ideja... .

weekly-sceptic @ 19:09 |Komentiraj | Komentari: 0


1. Svaki put kada započne novu temu skočite kao opareni i dreknite: "To je nam je već obećao onaj iz [Unesi ime suparničke stranke]!"

2. Kada završi svoj govor na neku od aktualnih tema, dignite te ruku i pitajte: "Dobro, a sad šta iskreno misliš o toj temi?"

3. Kada kaže da je prosperitet u mladim ljudima počnite istjerivati penzionere iz sale govoreći im: "Eto čuli ste čovjeka, hajte sad pravac groblje..."

4. Svaki put kada spomene bilo što vezano za rat skočite i počnite da bježite iz sale.

5. Dođite na predavanje noseči sve moguće majice, bedževe i postere sa simbolima konkurentske stranke.

DISCLAIMER: Morate dobro paziti da ste blizu vrata kada sve krene jer naši političari su obično okruženi lokalnim buldozima koji će pokušati demokratski da vas ubijede da je političar kojeg provocirate u stvari u pravu i da je međunarodno školovan i naučen čovjek koji sve zna.

weekly-sceptic @ 17:26 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, listopad 12, 2007


1. Evo Dodik kaže da će za obnovu i razvoj RS trebati 1,5 milijardi KM. Je li ovo on već počeo da pravda di je spiskao ono što je dobio za telekom? 
Brodske rafinerije 646 

Nije majka sina karala jer se kockao, već što se vadio. 

2. Hećo kaže da gradi hidroelektranu da bi spasio ribu. Je li to tačno? 
Strujom ubijenih šehida 220 

Sad znamo da ako pokuša da spasi nas prvo će da ode u posjetu Černobilu. Sa suprugom, naravno... 

3. Haris Silajdžić kaže da je Tihić izgubio kompas.
Izgubljene pameti 3

Sva sreća pa ga je on našao pa sad znamo kuda idemo.

4. Evo Čovića podržao Lajčak u pregovorima o reformi. Što je njemu stalo do reforme kad je upravo zbog ovakve policije ostao van zatvora?
Nedokazane nevinosti 6

E i ti bi da ti je sve u nas logično...

5. Pregovori o policiji su propali, a ti mudroseriš ovdje isto ko kad bi ti mogao nešto bolje napraviti...
Tersova 13

Možda i ne bi ali bi sigurno bio jedini BiH državljanin na pregovorima što je gotovo pola uspjeha.
weekly-sceptic @ 12:30 |Komentiraj | Komentari: 0

LANA Jurčević bira novi izgled bloga. Preporučili bi joj da ideju potraži na stranicama kao što su www.playboy.com, www.penthouse.com, www.bangbus.com.  Naš prijedlog je dat na slici gore.


BRANKU Đuriću - Đuri su njegovi zemljaci zabranili film. Film se ne smije pokazivati na koparskom festivalu (ni ja za njega nisam nikad čuo). Eto Đuro šta dobiješ sa slovenačkim državljanstvom. Da si ostao na bosanskom, jes' da ne bi putovao po svijetu kao normalan građanin, ali bio mogao biti koliko hoćeš na SFF. Samo poreznicima kažeš "Đemti-do!" i sve završeno. 


FUAD Backović - Deen izgleda nije gay. Haj što nije gay ali "voda" najbolje trebe po Sarajevu. Na stranu što sve kažu da su mu prijateljice ipak vijest je odjeknula kao grom u gay populaciji u Sarajevu. Isto kao što je pouzdan izvor Svet i internet portali, i naš pouzdan izvor gay kluba BHFanaticosi sa suzama u očima kaže "Dok smo se ljubili i mazili, i dok mi je grickao uho tiho mi je šapnuo da se osjeća kao Oscar Wilde, što me je navelo na zaključak da je gay..."
weekly-sceptic @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 0
Celebrity Deathmatch: 

Večeras: Milorad The Traktor Dodik vs. Haris The Pervert Silajdžić 
Pikaču: E ovaj meč je nešto što je san snova svakog sportskog reportera! 
Zonk: Ovo ti zoveš mečom? Pa ovo je više gej-pornić. Trebamo staviti natpis prije prikazivanja: ZABRANJENO ZA MLAĐE OD 18 GODINA. 
Pikaču: Hoćeš reći da stariji od 18 trebaju gledati gej-porniće? 
Zonk: Šta?! Ne! Ne! 
Pikaču: *hehehe-snort-hehehe* 
Zonk: Samo kažem da njih se dvojca nikad ne bi pobila u stvarnosti. 
Pikaču: Nema šanse da su gej. Pa i Dodik je rekao da ne dozvoljava pederima u kancelariju. Znači ni on ni Silajdjić ne bi mogli ući unutra... ergo... borba im ne bi bila gej pornić. 
Zonk: Dozvolio je Silajdžiću... 
Pikaču: Misliš da je Silajdžić gej? 
Zonk: Pa potpisao je protokol, zar ne? 
Pikaču: A zašto mu je Dodik dozvolio da uđe u kancelariju onda? On je izričito zabranio pederima da ulaze. Ima čak i natpis. 
Zonk: Ja tu nigdje ne vidim da je Dodik rekao ja nisam peder, samo da mu ne dolaze u kancelariju. Možda želi da ih prima u hotelu. 
Pikaču: Mislim da se moram istuširati...
weekly-sceptic @ 12:07 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » ožu 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Brojač posjeta
12393
Index.hr
Nema zapisa.